Domače energijske ploščice

2022-02-02
  • Priprava : 5m
  • Čas kuhanja : 30m
  • Postreženo v : 35m

Nekaj, kar se redno znajde v torbah športnikov so energijske ploščice, ki jih zaužijemo za večjo energijo med samo vadbo. Prave in kvalitetne ploščice so drage, nekatere neokusne ali pa smo samo izbirčni in težko najdemo pravo zase. Na izbiro imate tudi cenejše, ki pa v večini primerov vsebujejo veliko preveč slabega sladkorja ali maščob.

Sedaj lahko domače energijske ploščice pripravite kar v domači kuhinji. Priprava od vas ne zahteva znanja profesionalnega kuharja, zato jih lahko pripravi prav vsak. Potrebujete zgolj nekaj sestavin, ki so vam najljubše, sami pa določate količino sladkorja v njih. Za pripravo osnovne energijske bombice potrebujete zgolj ovsene kosmiče ter banano. Za kaj bolj raznovrstnega pa lahko uporabite tudi vam najljubše oreščke, koščke sadja ali čokolade.

Uporabite jih lahko tudi za zajtrk na poti, malico ali pa jih vzamete s seboj na trening.

Ingredients

  • Ovseni kosmiči
  • Sadje
  • Oreščki
  • Med
  • Banane
  • Koščki čokolade

Method

Step 1

V pekaču z vilico "speštate" dve banani, stresete ovsene kosmiče, dodate med ter sestavine, ki so vam najbolj pri srcu. Priporočamo nekaj koščkov temne čokolade, oreščke (mandlji, lešniki...), koščki sadja ter vse dobro premešate, da dobite gosto zmes. Ko ste dodali vse sestavine, zmes razdelite na enakomerno obliko po pekaču.

Step 2

V ogreto pečico na 180 stopinj vstavite pekač ter pustite peči za dobrih 30 minut. Energijske ploščice popolnoma ohladite ter razrežite na primerne rezine, ki so sedaj pripravljene, da gredo z vami na pot.

Povprečna ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceni ta recept

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Piščančji takitosi

    Piščančji takitosi

  • Jajčna tortilija s šunko in sirom

    Jajčna tortilija s šunko in sirom

  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • Paradižnikova jajčka

  • Fit piščančji trakci z rižem in jogurtovo omako

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja