Jajčna tortilija s šunko in sirom

2020-08-23
  • Št. oseb: 1
  • Priprava : 2m
  • Čas kuhanja : 10m
  • Postreženo v : 12m

Zakaj bi vsak dan jedli samo dolgočasna jajca, če pa lahko z njimi ustvarimo 1000 in 1 jed? Jajca so sestavni del jedilnikov vseh fitneserjev in ostalih športnikov ter seveda tudi ostalih saj gre za osnovno živilo in je vedno v naših hladilnikih. Tokrat smo za vas pripravili jajčno tortilijo, ki je primerna za zajtrk, kosilo ali pa večerjo. Je polna beljakovin, nekaj ogljikovih hidratov in tudi maščob. Za končno jed pa sta potrebni samo dve sestavini in pa začimbe. Seveda lahko potem tej jedi dodajamo ali odvzemamo različne sestavine. Lahko uporabimo sir, šunko, tuno, hrenovke, zelenjavo, piščanca itd. Priprava pa je izjemno hitra in preprosta.

Ingredients

  • 2 jajca
  • 20g sira
  • 5dag šunke
  • 1 tortilija
  • maslo

Method

Step 1

Jajca razžvrkljamo v posodi in dodamo začimbe (sol, poper, česen v prahu...). Na manjše kockice razrežemo šunko in sir.

Step 2

V ponvi segrejemo malce masla in vlijemo jajca. Dodamo sir in šunko ter pustimo kako minuto ali dve. Na vrh položimo tortilijo in počakamo, da se jajca spečejo do konca. Prepognemo in postavimo na krožnik.

Vrsta recepta: , Sestavine: , , ,
Povprečna ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceni ta recept

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • Jajca s hrenovko

  • Mesna lazanja

  • Paradižnikova jajčka

  • Domača piščančja jufka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja