Jajčna omleta s tuno
2017-06-05- Obrok:Kosilo, Večerja
- Težavnost: 2/5
-
Add to favorites
- Št. porcij: 1
- Priprava : 5m
- Čas kuhanja : 3m
- Postreženo v : 8m
Ena izmed najboljših izbir za zdrav jutranji obrok je jajčna omleta s tuno, saj združuje odličen okus, hitrost priprave in bogato hranilno vrednost.
Začeti dan s hranljivim zajtrkom je ključnega pomena za dobro počutje in energijo skozi ves dan. Zajtrk ni le obrok, ki prebudi telo, temveč tudi priložnost, da ga napolnimo s potrebnimi hranili in ga pripravimo na dnevne izzive. Jajca so prava superživila, saj so polna beljakovin, vitaminov in mineralov, ki podpirajo delovanje možganov, spodbujajo metabolizem in prispevajo k zdravju mišic.
Ko jih združimo s tuno v oljčnem olju, pa dobimo še dodatno dozo zdravih maščob in omega-3 maščobnih kislin, ki pozitivno vplivajo na srce, sklepe in kognitivne funkcije. Ta kombinacija ne zagotavlja le dolgotrajne sitosti, temveč tudi okus, ki ga boste želeli ponoviti. Brez težav pa jajčno omleto s tuno postrežemo tudi za večerjo in si poleg privoščimo solato.
Sestavine
- 4 jajca
- tuna (150g)
- poper
- česen v prahu
- origano
Postopek
Korak1
V skledi zamešamo 4 jajca (rumenjaki+beljaki), odcejeno tuno iz konzerve ter začinimo po okusu.
Korak2
V srednje segreto ponev z oljčnim oljem, vlijemo maso, počakamo minuto, da spodaj zakrkne, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani ter postopek ponovimo še enkrat, tokrat po pol minute na stran.
Korak3
Zraven postrežemo nekaj sveže zelenjave ter kos polnozrnatega kruha.
Komentarji
Comment (1)
Povprečna ocena
(5 / 5)
2 lačnih je ocenilo
posted by Johny Jelenovec on 5 junija, 2017
Zelo dobro sem zadovoljen z receptom 🙂