Domača piščančja jufka
2019-02-01- Obrok:Kosilo, Malica, Večerja
- Težavnost: 3/5
- Add to favorites
- Št. porcij: 1
- Priprava : 10m
- Čas kuhanja : 20m
- Postreženo v : 30m
Domača piščančja jufka ali kar iz Fast Fooda? Nekateri občasno radi zaidejo v razne Fast Foode. Eni bolj pogosto, drugi bolj poredko. Imamo različne prehranjevalne navade, mogoče smo malo preleni pa raje zavijemo na kebab/jufko/burek namesto, da bi malico za službo prinesli od doma. Občasne pregrehe seveda niso nič takšnega, redno prehranjevanje na tak način pa utegne postati težava za naše zdravje. Vam prevečkrat zadiši? Jufko si pripravite sami!
Tule je recept za domačo piščančjo jufko, ki je sicer preprost za pripravo, a 100% navduši brbončice.
Vsebuje veliko manj kalorij, sploh iz “naslova” maščob, kakor tista kupljena jufka. Je veliko bolj okusna in pripravljena po naših željah in okusih. Poleg tega pa tudi 100% vemo kaj je v njej (sveža zelenjava, kvalitetno meso in omaka brez škodljivih dodatkov).
S klikom na tole povezavo pa boste našli tudi recept za odličen jogurtov preliv.
Sestavine
Piščančje fileje narežemo na tanke trakce, ki bodo zelo hitro pečeni. Če imate zmrznjeno meso je to opravilo še toliko lažje. Sesekljamo čebulo in česen, na nekoliko debelejše kose narežemo zelenjavo, da pri jedi občutimo teksturo (solata, zelje, paradižnik, kumare...), pripravimo omako oziroma preliv ter segrejemo ponev. Na segreto ponev kanemo nekaj oljčnega olja in na zmerni temperaturi prepražimo čebulo, ko ta postekleni, dodamo še česen. Pazimo, da čebule ne prežgemo, in ko česen zadiši, dodamo piščančje trakce in jih začinimo (oziroma jih po želji mariniramo že prej). Trakci bodo pečeni v nekaj minutah, le pridno jih obračajte, da se bodo enakomerno, zlato obarvali po celotni površini. V toasterju ali mikrovalovki medtem malce pogrejemo tortiljo. Ne preveč, da se ne strdi, ker je potem ni mogoče lepo zaviti v jufko. Boljša različica tortilj so polnozrnate ali koruzne. Tortiljo lahko sicer pogrejemo tudi v ponvi. Na segreto tortiljo nato položimo meso s karamelizirano čebulo in česnom, ga obložimo s poljubno količino sveže narezane zelenjave ter prelijemo z jogurtovo omako. Zavijemo po navodilih, ki so po navadi odtisnjena na embalaži. Osebno jih zavijem tako, da najprej s koncem tortilje zaprem eno stran in nato ovijem ostalo vsebino. Spodnji del zaprem še v alu folijo, da vsebina varno ostane na svojem mestu. Uživajte v jedi in dober tek!Postopek
Korak1
Korak2
Korak3
Korak4
Korak5
Povprečna ocena
(4.3 / 5)
8 lačnih je ocenilo