Domača piščančja jufka

2019-02-01
  • Št. oseb: 1
  • Priprava : 10m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Postreženo v : 30m

Domača piščančja jufka ali kar iz Fast Fooda? Mnogi izmed nas kdaj pa kdaj radi zahajamo na razne Fast Foode. Eni bolj pogosto, drugi bolj poredko. Imamo različne prehranjevalne navade, mogoče smo malo preleni pa rajši zavijemo na kebab/jufko/burek namesto, da bi malico prinesli od doma. Tule imate recept za domačo piščančjo jufko, ki je sicer preprost za pripravo, je pa okusno za znoret. Vsebuje veliko manj kalorij, sploh iz “naslova” maščob, kakor tista kupljena jufka. Je veliko bolj okusna in pripravljena po vaših željah, okusih. Poleg tega pa tudi 100% vemo kaj je v njej in kaj nam to koristi in si zagotovimo karseda najboljšo kvaliteto mesa. Če ste v družini edini kateri hujšate, jim tako ponudite hrano, ki absolutno ustreza vašim prehranjevalnim navadam in željam ter zdravem načinu življenja, poskrbela pa bo tudi za brbončice vsakega drugega člana vaše družine. Poizkusite in sporočite kateri okus se vam bolj dopade. Od doma pripravljene jufke ali kupljene?

S klikom na tole povezavo pa boste našli tudi recept do jogurtovega preliva.

Ingredients

  • 150g piščanca
  • tortilija
  • zelenjava
  • začimbe

Method

Step 1

Piščančje fileje narežemo na trakce. Če imate zmrznjeno meso je delanje lepih in natančnih trakcov še toliko lažje. Sesekljamo čebulo in česen, narežemo zelenjavo (solata, zelje, paradižnik, kumare...), pripravimo omako oziroma preliv ter segrejemo ponev.

Step 2

Na segreto ponev damo nekaj kokosove masti in prepražimo čebulo ter česen. Ko dobita lepo zlato barvo, dodamo piščančje trakce in jih začinimo. Lahko kupite že pripravljene vrečke za začinjanje piščanca, lahko pa uporabite svoje (poper, sol, mleta paprika...).

Step 3

V toasterju malce pogrejemo tortilije. Ne preveč, da se ne strdi, ker potem je ni mogoče zaviti v jufko. Boljša različica tortilij so polnozrnate.

Step 4

Na tortilijo položimo piščanca, ki ga obložimo s poljubno količino zelenjave ter prelijemo z jogurtovo omako. Zavijete po navodilih, ki so ponavadi odtisnjena na embalaži. Osebno jih zavijem tako, da prvo s koncem tortilije zaprem eno strani in nato ovijem ostalo vsebino. Spodnji del zaprem še v alu folijo, da nam vsebina sigurno ostane na mestu.

Step 5

Uživajte v jedi in dober tek!

Povprečna ocena

(4 / 5)

4 5 5
Oceni ta recept

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Goveja rižota

    Goveja rižota

  • Jajčna tortilija s šunko in sirom

    Jajčna tortilija s šunko in sirom

  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • Paradižnikova jajčka

  • Fit piščančji trakci z rižem in jogurtovo omako

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.