Dnevnik (#3) – Testni zajček za pridobivanje kilogramov

By : | Komentarji so izklopljeni za Dnevnik (#3) – Testni zajček za pridobivanje kilogramov | On : 5 avgusta, 2017 | Category : Dnevnik

Dnevnik (#3) 

 

Pozdravljeni. Kot sem omenil v zaključku prejšnje številke dnevnika, sem trenutno pri koncu poizkusnega obdobja. Šlo je za poizkusni test, koliko kilogramov lahko pridobim nazaj z enim tednom slabe prehrane.

Začetek je bil v nedeljo zjutraj, tehtnica pa je kazala 70,6 kilogramov. Za zajtrk ovseni kosmiči z mlekom ter pol merice whey proteinov, potem pa čez dan kar nekaj pekovskih, sladkih in slanih izdelkov. V ponedeljek zjutraj se je tehtnica ustavila pri sprejemljivih 72 kilogramih. Dan se je zopet začel z ovsenimi kosmiči, mlekom ter whey proteini. Za kosilo rižota, potem kasneje še pleskavica in pririni rezanci z zelenjavo. Začetek vročinskega vala in seveda sem popil tudi eno ledeno kavo ter polizal še dva sladoleda. Od sladkega sem pojedel nekaj piškotov, twix ter en čokoladni navihanček. Za malico sem pojedel še eno štručko s šunko in sirom ter za večerjo čokoladne kosmiče, ki jih v zadnjem času naravnost obožujem. Če bi takole na hitro preračunal kalorično vrednost, bi ta znašala tam okoli 4000. Poraba? Recimo okroglih 3000, torej sem pojedel 1000 kalorij preveč, da o hranilnih vrednostih ne govorim preveč. Lahko pa rečem, da je bilo počutje na treningu slabo. Bil sem utrujen, imel sem poln želodec in resnično sem bil brez energije. Poleg tega sem se še poškodoval in sem s težavo in prilagojenim programom oddelal trening do konca. Moram pa omeniti, da se mi je metabolizem pospešil in sedaj s prebavo resnično nimam nobenih problemov saj grem na veliko potrebo tudi po 4x dnevno.

Torkov dan sem začel z zgodnim vstajanjem. Ob 6 uri sem že pil kavo v centru Domžal. Prejšnji dan sem med treningom začutil močno bolečino v zadnji stegenski mišici, zato rabim napotnico za ultrazvok. Pri osebnem zdravniku se je zavleklo saj je bil dežuren in je minuto pred koncem dežurstva prejel klic za intervencijo. To se lahko zgodi samo meni. Čas sem si krajšal z igranjem igric, vmes pa poslušal nerganje ostalih. Kljub pojasnilom, da je doktor na intervenciji, je bil len, na malici, nesposoben, vsi drugi so točnejši itd. No, moje poškodbe v tem dnevniku niso pomembne. V Ljubljani niso našli nič posebnega, svetujejo le počitek in hlajenje. Prvi obrok je bil okoli enih popoldne, ko sem v McDonaldsu vzel 6 McNuggetsov, nato pa doma še pohanega piščanca (približno 100g) ter pražen riž s čebulo. Po kosilu sva šla z mojo na bazen in tam preživljala izjemno vroč dan. Zvečer sva si naredila res božanske chickenburgerje iz ostankov od kosila. V popečene sezamove bombete sva dala pohančka ter sir, zraven pa seveda vse obvezne dodatke (ketchup, majoneza, ajvar, zelenjava). Ker se zopet nisem mogel upreti sladkega, sem med pripravo pojedel še nekaj piškotov. Pozno zvečer pa sem polizal še dva sladoleda, pojedel malo kokic in arašidov ter, sedaj že, obvezno trojno porcijo čokoladnih kosmičev z mlekom. Pojedel sem nekje 4000 kalorij, sem jih pa porabil kar precej saj je bil dan dolg in aktiven.

 

Sreda se je začela s kapučinom in brez zajtrka saj je bil zaradi poznega vstajanja že skoraj čas kosila. Tehtanje je pokazalo 73 kilograme. Za kosilo sem imel 3 piščančje ražnjiče ter 2 rezini polnozrnatega toasta. Ker sem imel eno kosilo pri punci, drugo pa doma sem imel pri drugem kosilu piščančje medaljone s sladko kislo omako. Pred kosilom sem pojedel še dva čokoladna navihančka. Nato sem imel trening, ter po njem še zadnji obrok. Eno bombetko s semeni, piščančja prsa ter malo sira, za sladico pa še sladoled in ledeno kavo. Današnji dan je prvi v tem tednu ko sem pridelal kalorični primanjkljaj. Skupni seštevek hrane je 2250 kalorij, porabil pa sem jih približno 3000. Imam občutek, da se končno začenjam obvladovati in se lažje uprem želji po hrani.

Četrtkovo tehtanje kaže 72,5 kilograma, obseg trebuha pa 74 centimetrov. Za zajtrk sem pojedel porcijo (50g) čokoladnih kosmičev z mlekom ter spil kavo. Za malico sem pojedel čokoladnega navihančka ter sladoled, za kosilo pa sem si tokrat pripravil špagete bolognese s parmezanom. Po kosilu obvezno še en sladoled, nato pa sem šel v Stožice na tekmo. Tam sem spil malo pivo in coca colo, zvečer po tekmi pa sem si privoščil doma pripravljeno pico s tuno. Skupni vnos kalorij je bil 2300, poraba pa okoli 2700.

V petek pa sem imel še nekaj manj kilogramov kot dan prej in sicer 72,1. Ker sem se pozno vstal sem spil le kapučino, nato pa sem si privoščil dva sladoleda. Za malico sem pojedel dva manjša kosa pice, ki je ostala od včeraj, za pozno kosilo oziroma kar večerjo pa domača hamburgerja ter pomfrit. Me je pa zaneslo in sem tokrat pojedel kar nekaj čokolade ter sladoled, pa za tem še nekaj ostankov od večerje. Skupni vnos kalorij je bil blizu, če ne celo že 4000, medtem ko je poraba znašala približno 2700 kalorij.

Danes zaključujem poizkusni teden z še zadnjim tehtanjem. Pričakovanja so bila, da bo glede na včerajšnjo »čistilno akcijo čokolad« teža za kakšen kilogram večja kakor včeraj pa sem se zmotil. Današnja jutranja teža je bila zopet 72,1 kilograma in to je zadnja teža vpisana v dnevnik.

Zaključek za dnevnik: prvi dan poizkusa sem imel 70,6 kilogramov zjutraj, potem pa naslednji dan že okroglih 72. Teža je potem v sredo prišla že na 73 kilogramov, nato pa je s količinskim omejevanjem porcij ter omejevanjem sladkorja vsak dan padala in tako je zadnji dan dosegla 72,1 kilograma. Na telesu ne opažam nekih večjih sprememb, obseg ostaja isti. Velja omeniti, da sem cel teden že brez resnega treninga in bi z njim teža bila še nekoliko manjša saj bi izločil kar nekaj vode na račun ogljikovih hidratov. V naslednjem tednu ostajam na moji novi »dieti« pa da vidim, kako bo vse skupaj vplivalo name.

Povezave do prejšnjih dnevnikov:

Share This Post!