Dnevnik (#2) – Teden po obilnem koprskem vikendu

By : | Komentarji so izklopljeni za Dnevnik (#2) – Teden po obilnem koprskem vikendu | On : 30 julija, 2017 | Category : Dnevnik

 

Dnevnik #2

Verjetno se še spomnite moje zadnje objave Dnevnik #1 o »prenažiranju« na kratkem dopustu v Kopru, če pa še niste prebrali dnevnika z naslovom »Moj obilni koprski vikend«, vas vabim da ga preberete pred tem člankom saj gre v tem članku tukaj za nadaljevanje mojega dnevnika.

Če ste sedaj prebrali prvi dnevnik potem veste, da je moj zadnji vikend minil v znamenju hrane. In tako se je začel tudi ponedeljek. Po že omenjeni trojni porciji čokoladnih kosmičev, sem bil v pričakovanju domače pice, ki je naravnost božanska. Pred tem sem si privoščil še eno sirovo štručko ter Kinder Bueno, ki ga že tako dolgo nisem jedel. Ni bilo dolgo, ko sem imel na krožniku že pico in takrat me je zopet prijela tista slaba vest ob »slabi« hrani. Pojedel sem kos pice in nato sklenil, da je bilo prenajedanja dovolj in, da zgolj nadaljujem z zdravimi prehranjevalnimi navadami. Zvečer, po treningu, sem pojedel še jajca in mešanico proteinov in nato nadaljeval s tednom po starem.

Zjutraj ovseni kosmiči, tokrat z grškim jogurtom namesto mleka. Kosilo sem pojedel tisto kar je bilo, le z razliko da so bili špageti namesto navadnih belih polnozrnati. V tunino omako si nisem vmešal ketchupa in preskočil sem kislo smetano kot dodatek k omaki. Naj omenim, da se mi je izpolnila želja po domačih palačinkah. Pojedel sem štiri za kosilo, dve za večerjo, eno pa še naslednji dan za zajtrk. Čez teden sem nato bolj pazil na prehrano in držal kalorijski seštevek na dnevnem minusu in tehtnica je vsak dan kazala manj kilogramov. Seveda bolj na račun vode in ne maščob. Včeraj sem za kosilo pojedel še dva kosa noro dobre mesne lazanje, ki pa kalorično gledano ni bila prehud zalogaj.

Danes, 30.7.2017, je kazala že 70,6 kg. Dan se je začel z ovsenimi kosmiči z mlekom in pol merice proteinov ter kapučinom z okusom karamele, ki se mu ne morem upreti. Za kosilo so v planu piščančje tortilje. Po hitrem pregledu hladilnika in sestavljenemu seznamu nakupovalne košarice pa je čas za trgovino. Punco prepričam, da greva peš saj tako pokurim še dodatnih 200 kalorij. V Lidlu pa seveda prva polica polna čokolad in ostalih sladkarij, sledijo omamno dišeči rogljički, krofi, pice itd. Z zaprtim očesom na policah s čokoladami se sprehajam čez trgovino in že vonjam sveže pečene rogljičke z marmelado, ki so mi dišali že prejšnji vikend pa jih nisem jedel. Pa sem si vzel enega z marmelado pa zraven še en jabolčni zavitek ter dva donuta (ameriški krof). Če sta mi bila donuta dobra, je bilo ravno nasprotno pri zavitku ter sploh pri rogljičku. Okus se mi je toliko spremenil, da mi je bila marmelada v njem presladka in se mi je upiralo. Za kosilo sem nato pojedel eno tortiljo in bil sem skoraj sit. Po navadi bi pojedel še eno, tokrat pa sem raje polizal en sladoled. Poletje, vročina… koga pa ne premami?

Sedaj me je želja po sladkem minila (verjetno zaradi marmelade) in trenutno v postelji pišem tale članek. Za čuda brez prigrizkov. Razmišljam o tem, da prekinem z mojimi prehranjevalnimi navadami, ki trajajo sedaj že 4 mesece in pol. Vsako dnevno tehtanje hrane, beleženje zaužitih in porabljenih kalorij, skrb za prava razmerja med makro hranili ter vsako dnevno načrtovanje obrokov vnaprej. Verjemite mi, da je že kar naporno. Sem aktiven športnik in pred poškodbo sem držal postavo in kilograme brez pazljivosti pri prehrani. Mogoče pa je sedaj pravi čas za poizkusno obdobje brez načrtovanja zdravih obrokov pa da vidimo ali bo tudi pri meni veljal jo-jo učinek diete. Tako ali tako imam nekaj kilogramov premalo, dodatnih 5-6 bo super, ob tem da bi rad pridobil kar nekaj mišične mase.

Do sedaj se mi prekinitev diete še ni izšla po načrtih saj me po dnevu ali dveh že pričenja skrbeti in se hitro vrnem na zdravo prehranjevanje. Naslednji vikend pričakujte nov dnevnik, da izveste ali sem bil uspešen z mojim preizkusnim obdobjem in kako bo vse to vplivalo na moje številke.

 

P.S.

Gre zgolj za preizkusno obdobje, da vidim na sebi kako hitro lahko vpliva slabše prehranjevanje. Še vedno zagovarjam zdrav način življenja in prehranjevanja, občasni prekrški pa zagotovo ne vplivajo slabo na vaše telo in ne bodo pokvarili vaše diete.

Sedaj pa je čas za tekmo in pivo 🙂

Share This Post!