Krvavice s kislim zeljem v Air fryerju
2024-12-11- Obrok:Kosilo
- Težavnost: 3/5
-
Add to favorites
- Št. porcij: 1
- Priprava : 10m
- Čas kuhanja : 25m
- Postreženo v : 35m
Se tudi vi sprašujete, kako gredo skupaj krvavice, air fryer in začinjeno kislo zelje? Z eno besedo, odlično!
V primeru, da imate na voljo samo eno posodo kot jaz, bo potrebne nekaj malega strategije, tisti z dvema ločenima posodama pa boste vse skupaj še lažje opravili. Pomembno je, da krvavice pred peko segrejete na sobno temperaturo, zamrznjene pa seveda poprej odtajate s programom “defrost”.
Zelje pečemo do 10 minut (odvisno od količine), krvavice pa 25 do 30 minut. Vsi imamo radi takšne, ki malce zahrustajo, zato enostavno odpremo predal in po potrebi podaljšamo peko še za kakšno minuto.
Sestavine
- Kislo zelje - 300g
- česen v prahu
- poper - po okusu
- paradižnikova mezga - 1 žlica
- mleta paprika - 1 žlička
- lovorov list
- krvavica
Postopek
Korak1
POZOR: če uporabljate cvrtnik na vroč zrak z enim predalom, predlagam da zelje dodate šele po 15 minutah peke krvavice (takrat krvavico tudi obrnemo). Enako velja, da pri cvrtnikih z dvema predaloma, zelje pričnemo peči v ustreznem razmiku.
Kislo zelje poskusimo, po potrebi speremo, potem ga začinimo po okusu, dodamo manjši lovorov list, rahlo pokapamo z oljem in zložimo v predal cvrtnika na vroč zrak. Predlagam, da dno prekrijete s peki papirjem, da bo manj čiščenja na koncu.
Korak2
Cvrtnik nastavimo na 180 stopinj.
Krvavico pečemo - 25 do 30 minut (na polovici peke jo obrnemo)
Zelje - 10 minut (po 5 minutah premešamo)
Vsekakor vmes pokukamo v posodo, da ne zažgemo zelja.
Komentarji
Komentarjev (2)
Dodaj odgovor
Povprečna ocena
(5 / 5)
5 lačnih je ocenilo
posted by Bojana on 11 decembra, 2024
Mmm, tole bo pa za probat, hvala!
posted by Sebastjan on 11 decembra, 2024
Ni za kaj, pa dober tek! 🙂