Kaj jesti v McDonaldsu?

By : | Komentarji so izklopljeni za Kaj jesti v McDonaldsu? | On : 2 julija, 2017 | Category : Prehrana

Hujšate ali se zgolj zdravo prehranjujete in se izogibate slabi hrani? Pa vas kljub temu velikokrat zanese in si zaželite na hitro zapeljati v McDonalds in pojesti nekaj ali pa ste s prijatelji, ki vas vabijo na obrok? Če se boste zgolj občasno pregrešili to ne bo naredilo čisto nobene škode vašemu zdravju in telesu.

 

In kaj vzeti v McDonaldsu, če vas tja vendarle zanese?

 

Moja izbira je »Fresh McWrap Grilled Chicken«, torej špinačna tortilija s piščančjim mesom na žaru. Vsebuje 376 kalorij, sestavljenih iz 42g ogljikovih hidratov (5g sladkorja), 10 g maščob ter 28g beljakovin. V odstotkih pomeni to 45% ogljikovih hidratov, 24% maščob ter 30% beljakovin. Zraven vzamem še eno veliko mešano solato, katere kalorične vrednosti niso omembe vredne, predstavlja pa obogatitev obroka z vlakninami. Za preliv izberemo balzamični kis (lahko tudi dvojno saj zna en biti premalo). S tem v telo vnesemo dodatnih 46 kalorij od tega 4g ogljikovih hidratov (3g sladkorja) ter 1g maščob. Za pijačo izberemo vodo, če pa se ne moremo upreti gaziranemu, potem vzamemo Coca Colo Zero.

 

Celotna hranilna vrednost McDonalds obroka je:

437 kalorij (48g ogljikovih hidratov, od tega je 8g sladkorja, 11g maščob ter 28g beljakovin). V  odstotkih to pomeni da smo zaužili 55% ogljikovih hidratov, 13% maščob ter 32% beljakovin. To pomeni, da smo z odstotki dokaj blizu idealom, saj naj bi čez dan zaužili približno 60-70% OH, 15-20% maščob ter 15-20% beljakovin.

Še vseeno pa to ne pomeni, da je redno uživanje hitre prehranev mcdonaldsu in drugje dovoljeno oziroma priporočeno.

Več informacij o ostalih izdelkih in njihovih hranilnih vrednostih pa najdete na uradni slovenski strani McDonaldsa.

Share This Post!