5 korakov do boljšega počutja

By : | 0 Comments | On : 13 julija, 2019 | Category : Nasveti

Živimo v času hitrega tempa življenja, ki ga narekujejo naše obveznosti. Služba, gospodinjstvo, opravki. Dostikrat nam zmanjka časa za stvari, ki bi jih radi počeli skupaj z družino, šli s kolegi ali kolegicami na pijačo ali pa se preprosto zaprli v sobo in si vzeli nekaj ur samo zase. Stalno hitenje se pozna v stresu, ki lahko vodi tudi do depresije, do pomanjkanja gibanja, ki vodi do bolečin in debelosti,kar nam zopet poslabša kvaliteto življenja. V tem članku vam predstavljamo 5 korakov do boljšega počutja.

Prvi korak je pravočasno zbujanje, ki nam omogoča da se v miru in počasi uredimo za službo. Navadimo se tudi na to, da pojemo nekaj za zajtrk (žitarice, skuto, sadje…) in popijemo našo jutranjo kavo. Že s tem korakom bomo nabrali nekaj dodatne energije za dan, ki nas čaka. Poleg tega pa se bo poznalo, da boste namesto hitenja zaradi nepravočasnega bujenja v miru in počasi odšli v službo.

Drugi korak je telovadba. Če imate možnost se v službo odpravite peš, s kolesom, rolarji. Tako naredimo nekaj zase in ob tem še ne obremenjujemo okolja, ki se vedno bolj in bolj spreminja zaradi modernega načina življenja. V službi uporabljajte stopnice namesto dvigala.

Tretji korak je urejena prehrana. Poleg že omenjenega zajtrka si privoščite vsaj 5 obrokov dnevno. Malico si pripravite prejšnji dan, če vam čas za odmor ne dopušča drugega kot sendvič z avtomata ali kebaba iz bližnjega fast fooda. Za vsak obrok si vzemite čas in si po njem privoščite vsaj 15-20 minut počitka. Izogibajte se tudi pozne in težke večerje, ki bi vplivala na kvaliteto vašega spanca.

Za četrti korak je pomembno da si vzamete čas zase, svojo družino in prijatelje. Vzemite si kakšno uro, pojdite na sprehod in razmišljajte o svojem življenju. Vprašajte se, ali ste srečni in kaj lahko popravite oziroma izboljšajte. Postavite si cilje, ki so vam pomembni v življenju in pot kako jih doseči. Pomembno je tudi, da preživimo kvaliteten čas s svojo družino in prijatelji. Pokličite najboljšega prijatelja ali prijateljico in pojdite na kavo. S svojo družino si vzemite čas in igrajte družabne igre, pojdite na sprehod ali pa se preprosto vsedite za mizi in se pogovarjajte.

Peti korak je počitek. Pojdite spat dovolj zgodaj, da se boste naspali in se boste lahko zjutraj pravočasno zbudili. Priporočeno je spati vsaj nekje med 7-8 ur dnevno. Le tako se boste zjutraj lahko zbudili pripravljeni na nov delovni dan brez, da bi bili utrujeni še od včerajšnjega.

Share This Post!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.