Kako do več energije?

By : | 0 Comments | On : 14 julija, 2019 | Category : Nasveti

Kako do več energije?

Ste kljub temu, da čez noč dovolj spite, čez dan pogosto utrujeni? Vas sredi popoldneva pogosto zmanjka in zaspite za urco ali dve ter nimate energije za vse opravke, ki ste si jih zadali? Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki so dokaj lahko izvedljivi in vam bodo pomagali do več energije s katero boste lažje premagovali dnevne ovire.

Prva stvar, ki jo lahko storite proti utrujenosti je to, da v svoj dnevni urnik uvrstite telovadbo. Pa četudi je le nekaj jutranjih poskokov in počepov, hoja po stopnicah ter krajši sprehod. Vse te stvari bodo pripomogle k večji fizični kondiciji in tako ne boste utrujeni po vsaki manjši aktivnosti.

Poskrbite, da boste čez dan spili dovolj tekočine. Ob tem se izogibamo sokovom, gaziranim in alkoholnim pijačam. Priporočljivo je spiti vsaj nekje okoli 3 litre tekočine dnevno. Vaše telo bo tako lahko normalno delovalo in ne bo preutrujeno. Pomagajte si tako, da imate pri sebi vedno plastenko ali bidon in si beležite koliko ste jih popili. Ljudje na splošno zaužijemo premalo tekočine, kar se pozna predvsem v poletnih mesecih, ko bi jo naše telo potrebovalo še več.

Limone, pomaranče… Dodajte v svoj dnevni jedilnik tudi citruse, ki bodo dvignili vaš nivo razpoloženja. Pripravite si svežo limonado, seveda brez sladkorja, ali pa si ob zajtrku privoščite sveže iztisnjen pomarančni sok.

Ne prenežirajte se! Spomnite se, kakšno je vaše počutje, ko pojemo ogromno količino hrane naenkrat. Naš želodec se razširi in težko si zamislimo, da bi počeli kaj drugega kakor ležali. Pojejte ravno dovolj, da nas nasiti. Pred obrokom popijte kozarec vode, ki bo zmanjšal občutek lakote. Pazite tudi, da ne jeste pretežke (premastne) hrane, ki vas bo prav tako položila na kavč.

Vsem je poznano to, da nam sladkor daje energijo. Vendar ta energija pride in gre hitro in po tem, ko nas popusti smo še bolj utrujeni. Zmanjšajte vnos sladkorja v vaše telo in ga raje nadomestite s kakšnimi doma pripravljenimi energijskimi ploščicami, smutiji in podobno.

 

Share This Post!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.