Mongolska govedina
2020-03-29- Težavnost: 3/5
- Add to favorites
- Št. oseb: 4
- Priprava : 45m
- Čas kuhanja : 15m
- Postreženo v : 60m
Mongolska govedina je jed, ki je najbolj priljubljena med oboževalci kitajske kuhinje. Vsi ljubitelji kitajske hrane si želijo enako pripraviti tudi doma in s pomočjo spodnjega recepta lahko tudi iz vaše kuhinje zadiši tudi po čisto pravi mongolski govedini. Kosilo, ki ne pusti lačnih ust.
Ingredients
- goveje stegno (500g)
- por (500g)
- sojina omaka
- rdeče vino
- česen
- čili
- škrob
- sol
- sladkor
Method
Step 1
Mlado goveje stegno narežemo na tanke trakove in ga mariniramo v rdečem vinu, sojini omaki in česnu. V marinadi pustimo približno pol ure, medtem pa narežemo še por in sesekljamo čilije ter česen.
Step 2
V vrelo vodo damo meso in ga kuhamo približno 3 minute. Odcedimo, nekaj vode v kateri smo kuhali meso prihranimo za kasneje. V vmesnem času skuhamo še riž po navodilih iz embalaže.
Step 3
V vročem voku prepražimo česen in čili ter dodamo por, ki ga zalijemo z eno zajemalko vode, ki smo jo prihranili med kuhanjem mesa. Med mešanjem počakamo, da tekočina izgine ter dodamo meso, ki naj se praži zgolj 2 minuti. Vmes dodamo še malo rdečega vina, sojine omake, malo žličko soli in sladkorja ter malo pred koncem še žličko škroba. Dobro premešamo ter odstavimo.
Povprečna ocena
(5 / 5)
1 people rated this recipe