Špageti Carbonara

2020-10-17
  • Št. oseb: 2
  • Priprava : 5m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Postreženo v : 20m

Carbonara je omaka za špagete, ki je verjetno ena izmed preprostejših omak za katero potrebujemo res malo sestavin. Poleg tega pa je narejena v zgolj 15 minutah. Ne glede nato, da je priprava v resnici izjemno preprosta, končni izdelek ni vedno tak kakor bi moral izgledati. Trik je v dveh stvareh in sicer to, da ne pustimo, da nam jajca zakrknejo ter voda, ki nam ostane od kuhanja špagetov. Testenine namreč med kuhanjem v vodo spustijo škrob, ki bo naredil špagete carbonara še bolj sočne. Veliko receptov ravno zaradi sočnosti vključuje tudi uporabo smetane za kuhanje ali pa mleka. Vendar pa to potem ni prava omaka carbonara.

 

Ingredients

  • 250g špagetov
  • 150g slanine
  • 80g sira (parmezan)
  • 3 jajca
  • olje
  • sol
  • poper

 

Method

Step 1

Na kockice (1x1 centimera) narežemo slanino, razžvrkljamo jajca in vmešamo sir ter začinimo s soljo in poprom. Pristavimo osoljeno vodo za špagete in počakamo, da zavre.

Step 2

Med kuhanjem testenin na "al dente", prepražimo slanino. Ko so špageti kuhani jih vmešamo v slanino in odstavimo. Pozor! Shranite si nekaj malega vode v kateri smo skuhali testenine.

Step 3

V odstavljeno posodo s špageti vlijemo razžvrkljana jajca in sir ter hitro in dobro premešamo. Dodamo še nekaj žlic ostanka vode in še enkrat premešamo. Tako dobimo prave, sočne in puhaste špagete carbonara, ki vas bodo vrgli na rit!

Vrsta recepta: Sestavine: , , ,
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Oceni ta recept

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Piščančji takitosi

    Piščančji takitosi

  • Jajčna tortilija s šunko in sirom

    Jajčna tortilija s šunko in sirom

  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • Mesna lazanja

  • Paradižnikova jajčka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja