Prekajena rebra s kislim zeljem iz cvrtnika na vroč zrak
2025-01-09- Št. porcij: 1
So vam zadišala prekajena rebra in imate cvrtnik na vroč zrak oziroma t.i. air fryer?
Prekajena rebra s kislim zeljem so zagotovo eden bolj priljubljenih obrokov, ko beseda nanese na kislo zelje. V cvrtniku na vroč zrak lahko to jed pripravite izjemno hitro in brez nepotrebne zmešnjave in packarije v kuhinji. Načeloma zna to jed večina pripraviti v pečici in za to ne potrebuje posebnih napotkov. Je pa nekoliko drugače, ko beseda nanese na cvrtnik na vroč zrak, ki postaja vse bolj priljubljen kuharski pomočnik v naših kuhinjah. Recept je sestavljen za 1 obrok, pred peko pa posodo obložite s peki papirjem.
Sestavine
- 250 g prekajenih reber
- 150 g kislega zelja
- manjši strok česna
- polovica manjše čebule
- rdeča paprika v prahu
- poper
- lovorjev list
Postopek
Korak1
Priprava reber:
Rebra za 15 minut pustimo v marinadi po lastnem okusu, jaz sem jih zgolj natrl z nekaj mlete paprike in česna v prahu.
Korak2
Priprava kislega zelja:
Če je preveč kislo, ga lahko na hitro izperemo z vodo in odcedimo. Dodamo nasekljano čebulo, česen, lovorjev list ter malo popra (po želji tudi kumine) in premešamo.
Korak3
Rebra postavimo v košaro cvrtnika na vroč zrak. Nastavimo temperaturo na 180 °C in čas na 15 minut. Po tem času jih obrnemo, dodamo zelje in pečemo še 15 minut, dokler ne postanejo zlato zapečena in hrustljava. Idealno je, če imate v cvrtniku mrežico za žar na katero lahko postavite rebra, medtem ko se zelje peče pod njimi in na ta način dobi tudi nekaj maščobe. Prav zaradi tega, v zelje ne dodajamo olja pred peko.
Komentarji
Comment (1)
Dodaj odgovor
Povprečna ocena
(5 / 5)
2 lačnih je ocenilo
posted by Marti on 13 januarja, 2025
Tole je pa naravnost odlično, brez komplikacij in pečeno “v nulo”!