Piščančji takitosi

2020-10-15
  • Št. oseb: 20
  • Priprava : 15m
  • Čas kuhanja : 10m
  • Postreženo v : 25m

Piščančji takitosi so ena izmed najbolj prepoznavnih jedi, ki jih naročamo v naši priljubljeni mehiški restavraciji. Zelo enostavno pa si okuse mehiške hrane lahko pričaramo tudi doma. Poleg tega, da so okusni, pa so primerni tudi za pogostitev naših obiskov. Takitosi so izjemno hitro dokončani in v velikosti dveh grižljajev in s tem enostavni za postrežbo. Poleg začimb pa za pripravo potrebujemo zgolj dve sestavini!

 

Ingredients

  • Piščančja prsa (500g)
  • 5 tortilij
  • začimbe
  • olje
  • zobotrebci

Method

Step 1

Na nekaj centimetrov dolge trakce narežemo piščanca in ga začinimo. Meni najljubše začimbe so mleta paprika, poper, sol in česen v prahu. Tortilijo razrežemo na četrtine (trikotnike).

Step 2

Na širši del trikotnika postavimo piščanca in ga ovijemo s tortilijo. Da se med cvretjem ne razpade ga prebodemo z zobotrebcem.

Step 3

Takitose cvremo v olju nekaj minut, dokler ne dobijo lepe zlato rjave barve. Postrežemo lahko z nacho sirom, salso, kislo smetano oziroma ostalimi prilogami po okusu.

Vrsta recepta: , Oznake: , , Sestavine: ,
Povprečna ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceni ta recept

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Špageti Carbonara

    Špageti Carbonara

  • Jajčna tortilija s šunko in sirom

    Jajčna tortilija s šunko in sirom

  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • Mesna lazanja

  • Paradižnikova jajčka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja