Mongolska govedina

2020-03-29
  • Št. oseb: 4
  • Priprava : 45m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Postreženo v : 60m

Mongolska govedina je jed, ki je najbolj priljubljena med oboževalci kitajske kuhinje. Vsi ljubitelji kitajske hrane si želijo enako pripraviti tudi doma in s pomočjo spodnjega recepta lahko tudi iz vaše kuhinje zadiši tudi po čisto pravi mongolski govedini. Kosilo, ki ne pusti lačnih ust.

 

Ingredients

  • goveje stegno (500g)
  • por (500g)
  • sojina omaka
  • rdeče vino
  • česen
  • čili
  • škrob
  • sol
  • sladkor

 

Method

Step 1

Mlado goveje stegno narežemo na tanke trakove in ga mariniramo v rdečem vinu, sojini omaki in česnu. V marinadi pustimo približno pol ure, medtem pa narežemo še por in sesekljamo čilije ter česen.

Step 2

V vrelo vodo damo meso in ga kuhamo približno 3 minute. Odcedimo, nekaj vode v kateri smo kuhali meso prihranimo za kasneje. V vmesnem času skuhamo še riž po navodilih iz embalaže.

Step 3

V vročem voku prepražimo česen in čili ter dodamo por, ki ga zalijemo z eno zajemalko vode, ki smo jo prihranili med kuhanjem mesa. Med mešanjem počakamo, da tekočina izgine ter dodamo meso, ki naj se praži zgolj 2 minuti. Vmes dodamo še malo rdečega vina, sojine omake, malo žličko soli in sladkorja ter malo pred koncem še žličko škroba. Dobro premešamo ter odstavimo.

Sestavine: , ,
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceni ta recept

1 people rated this recipe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.