Mesna lazanja
2019-12-22- Obrok: Kosilo
- Težavnost: 4/5
-
Add to favorites
- Postreženo v : 1:30 h
Mesna lazanja je italijanska jed, ki je obnorela ves svet, med drugim tudi mačka Garfielda. Dokaj preprosta za pripravo, priljubljena tako med starejšimi kakor tudi med otroci. Kako pripraviti lazanjo? Spodaj vam ponujamo recept za pripravo odlične mesne lazanje 🙂
Ingredients
- 500g mletega mešanega mesa
- Pelati
- Korenje
- Čebula
- 60g masla
- 60g moke
- 1/2L mleka
- Muškatni orešček
- Listi za lazanjo
- Lovorjev list
Method
Step 1
Na čebuli prepražimo mešano mleto meso. Ko meso dobi lepo rjavkasto barvo ga zalijemo z enim pelatijem. Tu lahko uporabite tudi pelati s koščki paradižnika, še bolje pa je da s paradižnikov naredite svoj domač pelati. Dodate lovorjev list in začinite s soljo in poprom. Prav tako dodamo korenje in kuhamo dokler se le ta ne omehča.
Step 2
Vmes pripravimo tudi bešamel omako. Pred pripravo si segrejemo mleko. Nato v posodi stopimo maslo in mu dodamo moko ter mešamo dokler ne dobimo gladke zmesi. Postopoma dolivamo toplo mleko. Ne vsega naenkrat. Prvo dolijemo malo in počakamo, da se sestavine združijo v grudice. In potem postopoma lahko dolivamo več in več mleka, dokler ne porabimo celotne količine. Bešamel začinimo še s soljo in muškatnim oreščkom ter mešamo dokler ne pride lepa, gladka in gosta zmes.
Step 3
Liste za lazanjo pripravimo po navodilih proizvajalca. Sam jih zgolj namočim v toplo vodo za pol minute in jih nato polagam na pekač. Nekateri listi se morajo pred tem prekuhati.
Step 4
Pekač dobro namastimo z maslom tako dno pekača kot tudi njegove robove. Nato položimo prvo rundo listov. Prelijemo z delom mesne omake ter čez to še bešamel. Nato zopet položimo liste za lazanjo, meso in bešamel ter tako ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin. Na zadnjo plast, ki naj bo bešamel potresemo še nariban sir po želji. Priporočam Edamec ali Gaudo. Lazanjo damo v pečico in pečemo nekje okoli pol ure na 200 stopinj.
Povprečna ocena
(5 / 5)
1 people rated this recipe