Krompirjeva musaka
2020-08-10- Težavnost: 2/5
-
Add to favorites
- Št. oseb: 4
- Priprava : 5m
- Čas kuhanja : 55m
- Postreženo v : 60m
Okusna krompirjeva musaka, ki je hitro pripravljena in za njo ne potrebujemo veliko sestavin.
Ingredients
- 700g krompirja
- 500g mešanega mletega mesa
- Paradižnikova mezga
- Čebula
- 300g kisle smetane
- 1 jajce
- Sol
- Poper
- Bazilika
- Lovorjev list
Method
Step 1
Nasekljamo eno srednje veliko čebulo in jo damo na olje. Ko dobi lepo zlato barvo, dodamo 500g mletega mešanega mesa in ga prepražimo. Dodamo začimbe kot so česen, poper, sol, bazilika in lovorjev list. Dodamo 1 jedilno žlico paradižnikove mezge in zalijemo s približno 1-1,5 decilitra vode, da se meso še malce omehča in prekuha. Počakamo, da voda izhlapi.
Step 2
V tem času skuhamo krompir (približno 10 minut) in pazimo, da ga ne prekuhamo. Ko je krompir primerno kuhan ga narežemo na nekaj milimetrov tanke rezine.
Step 3
Sedaj so sestavine pripravljene na oblaganje pekača. Dno prekrijemo z rezinami krompirja in nanj položimo meso. Prelijemo s polovico prej pripravljenega preliva iz kisle smetane, jajca, soli in popra. Vse sestavine preprosto zmešamo skupaj. Na koncu položimo še eno vrsto in prelijemo s preostalo polovico preliva.
Step 4
Musako pečemo okoli 35 minut na 200 stopinjah.
Povprečna ocena
(0 / 5)
0 people rated this recipe