Goveja rižota

2018-01-07
  • Št. oseb: 1
  • Priprava : 5m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Postreženo v : 20m

Če iščete hitro pripravljen, okusen in zdrav obrok potem bo goveja rižota prava izbira.
Sestavine lahko prilagajate po okusu, količine pa po potrebi. Lahko dodamo še paprike, bučke in ostalo zelenjavo.
Pri meni se ta jed pogosto znajde na meniju kot “prepared meal” za malico v službi ali obrok po fitnesu.
Pripravljena z zgolj nekaj sestavinami in v približno 20 minutah. Goveja rižota je idealna tudi kot “low budget” malica.
V hladilniku jo lahko hranite največ do 3 dni.

Sestavine

  • Čebula
  • Por
  • Korenje
  • Riž (70g)
  • Pusto goveje mleto meso (150g)
  • Ajvar

Method

Korak1

Na kocke narežemo čebulo, korenje in por. V ponev vlijemo malce olja in popražimo zelenjavo. Vmes zavremo soljeno vodo za riž in ga skuhamo.

Korak2

V ponev dodamo meso in ga popražimo, da dobi lepo barvo. Vmešamo še žlico ajvarja, odcedimo riž in vse skupaj zmešamo.

Vrsta recepta: Oznake: , , Sestavine: , , , , ,
Povprečna ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceni ta recept

0 lačnih je ocenilo

Sorodni recepti
  • Jajčna tortilija s šunko in sirom

    Jajčna tortilija s šunko in sirom

  • Zrezek s praženim rižem na čebuli

  • jajca s paradižnikom

    Paradižnikova jajčka

  • Domača piščančja jufka

  • Fit piščančji trakci z rižem in jogurtovo omako

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.