Domači cheeseburger z “BigMac” omako

2018-04-08
  • Št. oseb: 1
  • Priprava : 10m
  • Čas kuhanja : 5m
  • Postreženo v : 15m

Cheesburger je ena izmed jedi, katera je dobra veliki večini ljudi, z izjemo vegeterijancev. Pa še ti imajo na voljo tudi vegiburger. V večini objavljamo na naši strani čim bolj zdrave recepte, vendar se vsake toliko prav prileže pregrešiti. Tudi med dieto nam en takle domači cheesburger na nekaj časa, ne bo povzročil škode. Bolj kot to, da bi nam škodoval, nam bo le koristil. Težko držimo toliko časa brez enega samega dneva pregrehe. Zato vam objavljamo recept za domač cheesburger, ki je noro okusen, sploh z omako, podobno tisti, ki jo najdemo v Big Macu 🙂

Ingredients

  • sezamova bombetka
  • pleskavica
  • sir
  • zelenjava
  • jajce
  • kumarice
  • čebula
  • gorčica
  • ketchup
  • majoneza

Method

Step 1

Skuhamo jajce in ga olupimo. Vmes narežemo in zmešamo eno kumarico, polovico manjše čebule, 2 žlički ketchupa, 2 žlički gorčice in 3 žlice majoneze in rumenjak od kuhanega jajca. To je najbolje zmiksati s paličnim mešalnikom, da pride bolj gladka, tekoča omaka.

Step 2

Popečemo pleskavice (vsaka stran približno 3 minute) in proti koncu pečenja zadnje strani, nanje položimo rezino sira. Pokrijemo s pokrovko, da se sir raztopi. Bombetke prerežemo in jih damo v ponev zraven pleskavic, da jih pogrejemo in malo popečemo.

Step 3

Kruh premažemo z omako in dodamo zelenjavo po želji (solata, paradižnik, čebula...). Za prilogo pa se seveda najbolje poda ocvrt krompirček.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Oceni ta recept

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Paradižnikova jajčka

  • Domača piščančja jufka

  • Fit piščančji trakci z rižem in jogurtovo omako

  • Puranje mesne kroglice

  • Roast beef na solatni posteljici